Followers

ORDER FORM

WE ONLY SELL 100% ORIGINAL LOCAL OR IMPORTED HEALTH AND BEAUTY PRODUCTS. WE DONT SELL FAKE PRODUCTS FROM CHINA [even if some sellers claim products from USA, Japan..etc] WE CARE FOR OUR HEALTH AND YOURS TOO.
TO ORDER PLEASE FILL IN THE FORM BELOW. YOUR ORDER WILL BE PROCESSED IMMEDIATELY AFTER WE HAVE RECEIVED YOUR PAYMENT.
TO GET A BERRY SPECIAL PRICE, PLEASE SIGN IN AS OUR FOLLOWER. HAPPY AND SAFE SHOPPING!!!
THANKS

Disable Right Click

Disable Selection Text

MARY KAY- ENRICHING WOMEN'S LIVES

MARY KAY- ENRICHING WOMEN'S LIVES
I AM YOUR INDEPENDENT BEAUTY CONSULTANT

SECRET BEAUTY PRODUCTS

PENGUMUMAN PENTING!!

salam, ada seorang customer beli naturactor tp barang tu dikembalikan kpd akak...dia beli melalui email...masalahnya x dpt nk trace siapa hamba Allah tu...kalau ada sapa2 yang buat belian melalui email..and sampai skrg belum dpt, sila sms/call akak ye...thanks


Friday, July 23, 2010

FAQ tentang FU/SF


1.  Adakah akan mengalami cirit birit selepas pengambilan figure-up?
     W
alaupun FU ada bahan detox..anda tidak akan mengalami cirit birit. Anda akan berasa hendak memerut lps 7-8 jam..bergantung kpd sistem badan anda...ada yg kerap & ada yg tak brp kerap....ini hanya berlaku 1-2 hari sahaja. Ini adalah kerana toksid yang telah lama melekat di usus akan dicernakan oleh FU/SF.
Keadaan akan kembali normal selepas badan anda sudah serasi dgn FU/SF.Pembuangan akan menjadi lawas dan perut tidak  memulas-mulas..
     

2.  Apakah kesan-kesan sampingan yang lain ?
         
i.Pening kepala disebabkan penurunan tahap glukos dalam badan akibat dari proses detox tadi- digalakkan minum air manisan atau hisap gula-gula
        
          ii.Tekak terasa kering- diwajibkan minum air 0 - 3 ltr sehari untuk bantu proses detox

3.  Adakah berat badan akan naik secara mendadak, sekiranya berhenti
     daripada pengambilan figure-up ? 
        Insyaallah, jika anda telah mendapat berat ideal, anda bole kekalkan berat anda dengan mengambil stay fit...stay fit juga bagus untuk kecantikan dalaman & luaran anda...anda bole jaga makan , senaman & minum stay fit utk terus kekal langsing

4.  Berapa lama kesan yang dapat di lihat selepas pengambilan figure- up ?
        Setakat rekod, ada customer akak mendapat kesan penurunan paling cepat 1 kg dlm 3 hari sahaja

5. Pada umur berapa dah  bole ambil FU/SF?
    FIGURE UP boleh mula diambil seawal usia 18 tahun.
     Tapi yang paling elok umur 20 tahun ke atas .. Kenapa 20 tahun ke atas???

FIGURE UP mengandungi PUERARIA MIRIFICA. Fungsi untuk stabilkan hormon.
Kena perlu ada PUERARIA MIRIFICA dalam FU??

Untuk info, masalah kegemukan bukan hanya berpunca daripada pengambilan makanan secara berlebihan. Kegemukan juga boleh berpunca akibat daripada ketidakstabilan hormon. So jangan pelik jika anda makan sikit tp still gemuk akibat dari ketidakstabilan hormon ini
Sekali lagi credit untuk FIGURE UP ..not just bantu masalah obesiti akibat gagal mengawal selera makan, malah mampu atasi masalah kegemukan akibat ketidakstabilan hormon ...
Dan suka saya nyatakan kandungan PUERARIA MIRIFICA(PM) dalam FIGURE UP ni teramatlah sedikit, dan tidak memberikan kesan mudarat kepada para lelaki haha. Yess PUERARIA MIRIFICA mengandungi phytoestrogen yg boleh memberikan impak sebagaimana estrogen. Tetapi kandungan PM yang terlalu sikit ni insyaallah tidak mengganggu gugat kejantanan anda hehe. Phytoestrogen juga terdapat dalam pemakanan seharian gak tau. Lam kacang soya, halia, bawang, tembikai, susu lembu etc la. Tak ganggu gugat kan kejantanan anda? Kenapa? Sbb kandungan phytoestrogen lam tu too less hehe. Malah CREDIT pulak pada PM ni coz leh bantu elakkan breast cancer, sakit jantung, osteoporosis.
Umur 20 tahun ke bawah, perkembangan tubuh badan belum matang sepenuhnya. Maka FIGURE UP yang mengandungi PUERARIA MIRIFICA contain phytoestrogen ni tidak digalakkan untuk diambil agar perkembangan fizikal ni tidak mengalami sebarang gangguan dari mirifica



Adalah di syorkan, Anda
 mengambil FIGURE UP at least untuk 3 kotak non stop sebelum anda terlalu pasti gagal dengan FIGURE UP. Kenapa? Proses pembakaran lemak bertahun2 takkan 10 hari je dah nampak kesan drastik right?? Mmg ada yg turun 2-3kg hanya lam masa 10 hari. Namun harus diingat punca masalah berat badan setiap orang adalah tak sama. Ada yg punca dari metabolisme yg rendah. Ada sebab ketidakstabilan hormon. Ada sebab gagal kawal nafsu makan. Ada juga kerana tahap toksin yg tinggi lam badan .. 

Yang pasti .. punca masalah kat atas  perlu distablekan dulu oleh FU sebelum anda betul2 mendapat hasil yg memuaskan. JADI BERSABARLAH ...

b) Yang mengalami period 2x sebulan semasa pengambilan FU, JANGAN la timbang or cek inchi badan time ni (bulan yg sama). 2x period sebulan sudah menggambarkan anda menghadapi masalah ketidak stabilan hormon. Ketidakstabilan hormon bole menyumbang kpd kenaikan berat badan . So kena tunggu next month baru leh timbang huhuhu

c) Pastikan anda menggunakan penimbang yang sama. Penimbang yang berlainan menyukarkan anda utk tentukan sebarang perubahan berat badan. Yg terbaik beli satu TIMBANG DIGITAL utk memudahkan anda melihat perubahan kg

d) Timbang lah lepas membuang, lepas mandi di awal pagi. Jangan timbang lepas makan sudah tentu berat badan naik. Pastikan  timbang pada waktu yg sama. Waktu timbang yg berlainan akan menghasilkan  berat yg berlainan juga sehingga 1-2 kg bezanya

e) Jangan timbang dalam tempoh seminggu nak dekat period, dalam tempoh period dan dalam tempoh seminggu lepas suci. Masa  ni hormon tengah tak stabil. Jgn terkejut w/pun anda ambil FU timbangan anda naik 2kg. lepas dr tempoh ni jika timbang balik , insyaallah bole turun semula. seelok2nya timbang  pada waktu yg tepat ...

f) Berat statik inci less. ini tanda2 anda akan nikmati juga penurunan berat badan akhirnya . So jgn berputus asa. Proses fat burning sedang berlaku. Once bila targeted fat dh abis kena burn, insyaallah anda boleh lihat dgn jelas penurunan kg berlaku



 Antara kesan, tindak balas awal, healing crisis semasa pengambilan 
a) Kencing kerap
- proses detox sedang berjalan. Biasa dalam 1 week, insyaallah back to normal 

b) Buang air besar kerap
- Proses Detox berlaku. Paling lama 1 week insyaallah pastu membuang back to normal. Kecuali if makan banyak, membuang banyak gak hehe

c) Peluh lencun
- Proses detox, burn fat, up metabolisme sedang berjalan .. Biasa paling lama dalam 1 month peluh back to normal

d) Najis hitam
- Najis bertoksin. Dalam 4-5 hari back to normal

e) Berkahak
- Susah untuk pastikan kenapa kahak kuar banyak bg sesetengah org. Kemungkinan tindak balas ekstrak roselle. Roselle sememangnya diketahui umum amat baik utk selsema, kahak. Maybe clean abis segala kahak tu. Insyaallah paling lama 2 bulan, takde dah rasa kahak tu, and dada rasa selesa tau ...

f) Pening
Sel body tengah aktif sekarang. Tanda anda tidak mengambil air mencukupi. Setakat 12 tengahari dhus 2 liter air abis. Insyaallah takde simptom pening. If lambat minum air, mmg cpt tangkap pening

g) Haus terlampau sampai rasa kering tekak
Sel body tengah aktif, detox menyebabkan berlaku penyingkiran air dari badan ... mmg kena cover air 3-4 liter sehari. Nanti lam sebulan dua lepas amik FU, tahap haus tu back to normal. Rasa biasa je hausnya

h) Rasa loya/muntah
- Tanda banyak angin dalam badan. Angin=gas toksin. Setakat ni hanya seorang customer je muntah. Sehari je. Yg lain just rasa loya. 2-3 hari back to normal

i) Senak perut rasa angin berputar2 lam perut
- Tanda banyak angin lam badan. Rasa senak perut diikuti dengan kentut bertalu2 hehe. Dah lepas semua angin baru rasa nak membuang. Paling lama 1 bulan baru ilang senak. Paling cepat 2-3 hari. Yang baru lepas bersalin normal atau scissors anda ada high possibility utk rasa senak ni coz angin meroyan pun tak abis kuar lagi huhu. So if tak tahan rasa senak tu .. leh selang2 FU sepeket 2-3 hari sekali

j) Lesu
- Simptom biasa di awal pengambilan supplement. Lepas 1 week anda akan rasa energetic pulak. Dont worry
k) Rasa Debar
- Tak dapat dipastikan punca sebenar debar ni. Tapi rata2 consumer bila saya minta stop semua sources contain caffein suc as koko, coklat, air gas, kopi, nescafe, teh, teh hijau, pil sakit pale, pil jaga, pil selsema .. alhamdulillah rasa debar tu less anda ada yg hilang. Rasa debar merupakan antara simptom overdose caffein. Setengah body dia takleh terima caffein terlalu banyak. Malah ada yg tak boleh langsung terima sebarang caffein. So please elakkan semua sources or produk yg contain caffein

l) Darah haid kuar berpanjangan / 2x sebulan- Ramai yg still tak tahu masa period tak boleh amik FU malah ada yg sambil lewa berterusan amik FU masa period coz bila amik FU ok je. Huhu please stop FU masa period. Jika anda berterusan amik FU masa period possibility period berpanjangan (istihadah) or period 2x sebulan teramat lah tinggi. If not now later dia akan jadi. Dpt banyak feed back lately period jadi panjang coz ada agen yg tak tekankan kepentingan stop FU masa period huhu. Yang terbaik, dah betul2 suci baru mula balik FU. Biar lambat asal selamat

*ANDA MUNGKIN AKAN MERASAI SALAH SATU OR LEBIH KESAN2 DI ATAS. WALAU APAPUN KESAN, DONT WORRY, AS LONG AS ANDA IKUTI BETUL2 CARA MINUM FIGURE UP, SEMUA KESAN TU TAK BERPANJANGAN. PENGAMBILAN AIR KOSONG 3-4 LITER SEHARI DAPAT MEMBANTU HEALING CRYSIS TERSEBUT BERLALU DENGAN CEPAT DAN MENGURANGKAN KESEMUA RASA TIDAK SELESA DI ATAS ....

2 comments:

  1. salam akak... sepanjang akak ambik fit up tu, akak diet x? jaga makan ke, bsenam ke...

    ReplyDelete
  2. salam, ye kena juga jaga makan..minum air 0 lbh...

    ReplyDelete