Followers

ORDER FORM

WE ONLY SELL 100% ORIGINAL LOCAL OR IMPORTED HEALTH AND BEAUTY PRODUCTS. WE DONT SELL FAKE PRODUCTS FROM CHINA [even if some sellers claim products from USA, Japan..etc] WE CARE FOR OUR HEALTH AND YOURS TOO.
TO ORDER PLEASE FILL IN THE FORM BELOW. YOUR ORDER WILL BE PROCESSED IMMEDIATELY AFTER WE HAVE RECEIVED YOUR PAYMENT.
TO GET A BERRY SPECIAL PRICE, PLEASE SIGN IN AS OUR FOLLOWER. HAPPY AND SAFE SHOPPING!!!
THANKS

Disable Right Click

Disable Selection Text

MARY KAY- ENRICHING WOMEN'S LIVES

MARY KAY- ENRICHING WOMEN'S LIVES
I AM YOUR INDEPENDENT BEAUTY CONSULTANT

SECRET BEAUTY PRODUCTS

PENGUMUMAN PENTING!!

salam, ada seorang customer beli naturactor tp barang tu dikembalikan kpd akak...dia beli melalui email...masalahnya x dpt nk trace siapa hamba Allah tu...kalau ada sapa2 yang buat belian melalui email..and sampai skrg belum dpt, sila sms/call akak ye...thanks


Thursday, April 5, 2012

PETUA AWET MUDA!!..KHAS UNTUK FOLLOWER BLOG YANG KAUM HAWA SHJ!!

kenapa pulak khamis mlm jumaat ni terbuka hati nk share petua awet muda!! ehehe

petua ni telah akak amalkan sejak daulu2 lg..masa umur late 20's. sebagai panduan, bukan laa arif sgt, sebab ramai lagi yg terrer2 sebenarnya diluar sana...

1. amalkan makan jamu secara konsisten..x kisah brand apa..jamu biasanya asli and dari tumbuh2an..so it works naturally in yr body..efek jamu ni bukan immediate..bukan kata 1 bulan ambil..dh magis..semua ok..it takes time ye...tp jgn give up..just amalkan..the efek u will notice nanti when u berumur 45++...kalau x nak start awal at least start ambil jamu/maajun after yr first confinement. berpantang anak pertama sgt penting!! jangan ambil sambil lewa..modern tetap modern tp kalau x jaga..uhuhu..efek bile umur x sampai 40thn..dah 'tua' in and out  mcm 60 thn ++!!! kata org tua setiap kali bersalin, banyak urat putus..kesian orang pompuan kan!!??


2. lagi satu, masa pantang kena bengkung..MESTI...kalau bole berbengkung hingga 100 hari..kalau dh kerje guna bengkung yg girdle..tp kalau masa pantang guna bengkuk kain. akak punya yg panjang tu..4 meter..puas lilit2 kat perut tp memang best..perut leper je..kalau x umur 30 an, perut macam pregnant  6 bulan seumur hidup!! kesian adik2 ku...jaga dik non.jaga, jangan x jaga!!bukan utk mu, tp utk suami mu jua!! tp kalau dah jaga, ia buncit juga...samada x cukup senaman atau bila makan suka bersulam air?

3. amalan harian. masa mandi ..sebelum pakai towel, jgn dilap air kat badan. bongkokkan badan, letak tangan dari arah kaki bawah ke badan.hingga ke dagu..sampai ke kepala..kiranya mcm ala2 exercise laa lps mandi tu...urutan menaik..kalau sampai ke breast, dagu and muka, bagi up sikit dgn tangan...eerrr.....faham ke ek? ni kena demo ni..eheheh

4. ooppps..lupa masa mandi pun ada bacaan...baca dlm hati ayat dari surah al waqiah...yg ni diajar masa akak pegi tanah suci..lama dulu..ada sorang akak tu ajar....dia umur dah tua, tp nampak muda!!  x de pengeras..ehehhe..kalau nk tahu ayat mana..bole sms/email ye...

5. lepas  'bersama'...oopppsss...ada exercise gak..yg ni di ajar oleh mak bidan...tujuan supaya rahim x jatuh. kalau rahim jatuh..mcm masalah..sakit nk 'bersama'..keputihan, x de keinginan, mcm2 yg keluar...bole cepat menapos ke? eeemmm.. amalan ni utk menjarakkan juga tanpa pill perancang. cuba tanya bidan kg yg expert2 tu..kot dia bole ajar exercise tu...

6. tujuan makan jamu? selain utk kesihatan dalaman & luaran, lambatkan menapous..bagi panas dalaman tu..kalau 'sejuk' suami x suka. selain tu kena jaga makan juga. jgn makan yg tajam2, sejuk2, bisa2..banyak nya x eleh makan..bole makan, tp sederhana je yek!!

7. akhir sekali petua awet muda, banyakkan solat malam, solat sunnat and mengaji! selain yg fardhu... ehehe
jgn ada perasaan PHD..buat sesuatu kerana ALLAH....seetiap perbuatan diatas dimulai dgn selawat and tujuan hanya utk suami tercinta!! insyaallah ..dengan izinnya...kita sentiasa awet muda pada pandangan suami!!

SHARING IS CARING!! AMBIL YG BAIK, BUANG YG KERUH!! EHEH
SELAMAT BERAMAL!!

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment